Image 1
Image 2

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blat:

– 2 pahare de făină,

– un pahar de zahăr,

– un pahar de apă,

– 1/2 pahar de ulei,

– 3 linguri de miere,

– 2 linguri de rom,

– o lingură rasă de nucă de cocos (preferabil amestecată cu ciocolată rasă),

– coaja rasă de la o lamaie,

– 1/2 plicuri de praf de copt,

– 2 linguri de stafide.

Pentru cremă:

– 250 g margarină pentru prăjituri,

– 200 g de miere,

– 6 linguriţe pline de cafea solubilă,

– 2 linguriţe apă fierbinte,

– o lingură de rom,

– un plic de glazură de caramel, sau ciocolată rasă.

Toate ingredientele pentru blat, mai puţin stafidele, se amestecă bine, iar acest aluat aproape lichid se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se presară stafidele îmbibate în prealabil în rom. Se coace la cuptorul preîncăzit, la 180-190 de grade C, circa 20-25 de minute, apoi se testează cu scobitoare.

Când nu se mai lipeşte, se scoate şi se lasă să se răcească. Pentru cremă se amestecă margarina cu puţină miere, până când devine cremoasă. Se dizolvă cafeaua cu apa fierbinte şi se amestecă treptat, câte puţin, cu crema, adăugându-se alternativ şi mierea, apoi şi lingură de rom (sau câteva picături de esenţă). După ce blatul s-a răcit, crema se întinde peste el, apoi se prepară şi glazura, conform indicaţiilor şi se toarnă de asupra, sau se presară cu ciocolată rasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mic dejun-fantezie

MIC DEJUN

Ouă prăjite fantezie la micul dejun

Un început de zi strălucitor și plin de energie poate fi asigurat printr-un mic dejun colorat și nutritiv, precum ouăle prăjite în inele de ardei. Aceasta nu este doar o rețetă sănătoasă, ci și o alegere estetică, transformând farfuria într-un tablou viu, perfect pentru a aduce zâmbete și o dispoziție pozitivă de dimineață.

Prăjitură de casă cu căpşuni

DESERT

Prăjitură de casă cu căpşuni

Această rețetă transformă prăjitura cu căpșuni într-un desert delicios, combinând căpșunile cu ouă, zahăr și făină pentru un gust bogat și o textură ușoară.

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.