Image 1
Image 2

Prăjitură cu cocos și vanilie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blaturi: 150 g margarină, 150 g de zahăr pudră, un plic de praf de copt, o lingură de smântână, 2 linguri de cacao, 300 g făină, un ou.

Pentru cremă: 6 gălbenuşuri de ouă, 2-3 linguri de făină, 300 ml de lapte, 1-2 plicuri de zahăr vanilat, 200 g de margarină fină, 200 g de zahăr.

Pentru crema de cocos: 6 albuşuri de ouă, 200 g de zahăr, 200 g de nucă de cocos

Mod preparare:

Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat şi se împarte în două. Se întinde o parte din aluat între două foi de plastic, se aşază în tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Peste aceasta se aşează crema de cocos care se face astfel: Albuşurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul şi se mixează până acesta este topit complet, se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează compoziţia. Peste crema de cocos se aşează cea de-a doua foaie. Se dă la cuptor pentru 20-25 min la 180 de grade C, iar după ce se scoate, se lasă la răcit.
Se mixează bine ingredientele pentru cremă şi se pun la baie de aburi până când se îngroaşă, apoi se lasă să se răcească. Se mixează margarină, adăugându-se câte o lingură din compoziţia fiartă. Peste blatul răcit se aşază în strat uniform crema, deasupra se poate pune frișcă, ciocolată topită sau rasă, ori se presară nucă de cocos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Anul acesta, am decis să inovăm tradiția ouălor de Paște, evitând vopseaua artificială care pătrundea prin coaja ouălor, dorind să oferim o alternativă sănătoasă și sigură pentru fiul meu. Am optat pentru vopsirea ouălor în mod natural, folosind ingrediente disponibile în propria bucătărie.

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Această rețetă combină savoarea somonului afumat, cremozitatea maionezei și confortul cartofilor copți, oferind o masă bogată în Omega-3, proteine și fibre, perfectă pentru o experiență culinară nutritivă și delicioasă.