Image 1
Image 2

Pogăcele cu miere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g de făină, 150 g zahăr pudră, 60 g margarină, 2 ouă, 3 linguri de miere, o lingură rasă de scorțișoară pudră, un vârf de cuțit de cuișoare măcinate fin, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, o linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar și, nuci, migdale, sau eventual 100 g de ciocolată fără cremă, pentru ornat.

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă bine, se frământă, apoi se acoperă și se lasă circa o oră să stea la temperatura camerei. După o oră se întinde aluatul la circa 1 cm grosime și se decupează cu un pahar. Se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, apoi se unge cu ouă. Se coace la cuptor preîncălzit. Atenție, se coace foarte repede! Se poate orna înaite de a fi pusă la cuptor, cu bucăți de nuci, sau de migdale, ori după ce s-a copt, cu zahăr pudră, pastă de zahăr cu lămâie, sau eventual ciocolată topită. Așezate într-o cutie, pogăcelele cu miere se pot păstra mai multe luni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Clatite cu fructe de padure

Clătite cu fructe de pădure

Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.

Gustări sănătoase pentru iarnă

În sezonul cald găsim o gamă largă de produse care să ne ofere energia necesară pentru toată ziua. Însă iarna este indicat să schimbăm meniul. Nutriţioniştii recomandă 5 gustări care să îţi confere o stare de spirit bună.