Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de făină, 300 g de jumere tocate, 100 g untură de porc, 30 g de drojdie, circa 100 ml de lapte, o jumătate de linguriță de zahăr, 100 g smântână, câteva linguri de vin alb, sare, piper, chimin, semințe de susan, un ou.

Mod de preparare:

Drojda se amestecă cu laptele călduț, ușor îndulcit. Făina, jumerele, untura și smântâna se amestecă bine, se adaugă laptele cu drojdie, sare, piper, respectiv vinul alb, cât să se poată frământa bine. După frământare se lasă circa 40 minute acoperit cu un prosop de bucătărie, într-un loc călduț. Se întinde cu sucitoarea, se îndoaie de două ori, se întinde din nou, apoi operațiunea se mai repetă odată. În cele din urmă se întinde la grosime de un deget, iar cu ajutorul unui pahar se taie pogăcelele. Cu un cuțit ascuțit se crestează suprafața sub formă de pătrățele, se unge cu oul bătut și se presară, o parte cu semințe de chimin, iar restul cu susan. Se mai lasă 7-8 minute așezate pe tavă, să se odihnească, între timp se încălzește cuptorul. Se coace timp de 15 minute, la 180 grade C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Conopidă la Grătar

Conopidă la grătar este o garnitură ușoară și delicioasă făcută pe grătarul tău! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de garnitură sănătoasă, care să se asorteze cu proteinele voastre preferate pe grătar, această este! Asezonată perfect, așa că există tone de favoare. Dacă îți place conopidă prăjită, această rețetă de conopidă la grătar va fi cu siguranță un succes!