Image 1
Image 2
Pogacele cu afine
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pogacele cu afine
Pogacele cu afine

Pogacelele cu afine, pastrate intr-o cutie metalica inchisa se poate depozita chiar mai multe saptamani.

Ingrediente:

– 300 g de faina,

– 200 g de unt,

– 80 g zahar,

– 100 g ciocolata menaj,

– un pliculet de zahar vanilat,

– 120 g de afine deshidratate ori 150 g de afine proaspete sau compot strecurat,

– un galbenus de ou,

– o lingurita de moca scortisoare pudra,

– 100 ml de lichor crema de whisky sau de afine.

Mod de preparare:

Se amesteca untul si zaharul, pana cand formeaza o crema spumoasa, apoi se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se amesteca faina si scortisoarele, apoi se adauga la compozitia anterior preparata si se adauga si ciocolata sfaramata bucatele. Daca folosim afine deshidratate, acestea se fierb 2-3 minute in lichior si se racesc, iar daca fructele sunt proaspete, se lasa sa stea circa o ora – doua in lichior si se amesteca cu aluatul. Se acopera bine cu folie elastica si se lasa circa o ora la frigider. Dupa ce se scoate din frigider se formeaza ghemulete, apoi se apasa usor, la grosime de circa un cm, cu grija, sa nu se sparga boabele de afine. Se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit, circa 15-18 minute, la temperatura de 180 grade C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

chiftelute de vinete

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.