Image 1
Image 2

Piure de spanac cu ochiuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert și congelat, 2 ouă, 2-3 căței de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaș, sare, piper și încă 4-6 ouă la servire.

Mod de preparare:

Dacă se folosește spanac proaspăt, acesta se curăță de codițe și se spală bine. Se fierbe și se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Și spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezghețare e bine să se mai piseze puțin. Din făină și ulei se face un rântaș mai slăbuț, abia cât să ia o culoare ușor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper și treptat și laptele, amestecând în continuu, iar compoziția se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc și după ce se răcește puțin, se adaugă și cele două ouă bătute în prealabil. Se servește fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.

Clatite cu fructe de padure

Clătite cu fructe de pădure

Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.