Image 1
Image 2

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

Piept de curcan cu mere si cascaval
In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

 

 

Piept de curcan cu mere si cascaval
Piept de curcan cu mere si cascaval

 

 

 

Ingrediente:

– 2 mere,

– 150 g caşcaval,

– o lingură de pesmet fin,

– un vârf de cuţit de nucşoară,

– 600 g piept de curcan,

– un ou,

– sare, piper, 2-3 linguri de ulei.

 

 

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se taie în 4 felii subţiri şi se bate cu bătătorul de carne, astfel încât să capete formă cât mai pătrată, apoi se condimentează cu sare şi piper, pe ambele feţe. Merele se curăţă şi se taie cubuleţe (de circa câte 1 cm pe latură), apoi se amestecă cu pesmetul, caşcavalul răzuit şi cu oul, apoi se condimentează cu nucşoară şi puţină sare. Această umputură se întinde peste feliile de carne, se rulează, se prinde cu un beţişor pentru carne, se aşează în tavă, se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu hârtie de copt şi se pune la cuptorul preîncălzit. După circa 30 minute se ia folia, iar carnea se unge cu puţin ulei, apoi se mai coace până când carnea se rumeneşte uşor. Se serveşte cu piure de cartofi sau cu garnitură de legume.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.