Image 1
Image 2

Peste 500 de copiii defavorizaţi din judeţ aşteaptă ca Moşul să îşi amintească de ei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Ajutoarele lui Moş Crăciun” s-au pus deja pe treabă şi au citit o parte din scrisori

Numărătoarea inversă până la Crăciun a început, iar spiriduşii din cadrul Asociaţiei ,,Apel la Acţiune” s-au pus deja pe treabă. Mihai Huzău, Roxana Gătina, Anişoara Deak, Alexandru Şuta, Sebastian Kirilă şi Vera Pop au ajuns la a cincea ediţie a proiectului “Ajutoarele lui Moş Crăciun”.

Primele patru ediţii au mobilizat în total mai bine de 2000 de sătmărenii. Datorită lor, spiriduşii au împărţit peste 1600 de cadouri şi au reuşit să acopere o parte din nevoile copiilor de la centre şi din familii nevoiaşe.

La Crăciunul din anul acesta, fiecare sătmărean care doreşte şi are posibilitatea, poate fi motivul pentru care un copil zâmbeşte.

Este vorba despre acei micuţi nevoiaşi din centre şi case de copii, dar şi cei din familii defavorizate. Campania funcţionează în felul următor: copiii îi scriu Moşului dorinţele, scrisorile ajung la spiriduşii Asociaţiei “Apel la Acţiune” după care oricare dintre sătmăreni poate să intre în posesia unei scrisori şi să cumpere cadourile menţionate de copilaşi. Apoi, în preajma Crăciunului, spiriduşii, alături de Moş, vor împărţi darurile tuturor copiilor.

Orice sătmărean poate îndeplini dorinţele unui copil

Cei mici îşi doresc ca, şi în acest an, Moşul să ajungă la ei. Drept urmare, şi-au luat pixurile, hârtiile, unii chiar şi creioanele colorate, şi i-au scris şi desenat Moşului. Astfel, peste 500 de scrisori au ajuns până acum în mâinile spiriduşilor.

Cum pot intra sătmărenii în posesia uneia dintre ele şi să îl ajute pe Moş Crăciun? E simplu! În varianta online, tot ce e nevoie să facă este să acceseze un formular şi să rezerve o scrisoare pe site-ul www.apellaacţiune.ro.

Altă opţiune este ca sătmărenii să vină personal la Atelierul lui Moş Crăciun, de pe strada Micu Klein, nr. 1, la Moose Social Pub, de luni până vineri, între 14:00 şi 19:00 şi sâmbătă, de la 14:00 la 18:00.

Reprezentanţii asociaţiei au menţionat, în comunicatul trimis presei, faptul că darurile din fiecare scrisoare se încadrează în suma de 150 de lei.

Fiecare zi din centrele şi casele de copii e marcată de lipsuri

Ce înseamnă viaţa în centrele şi casele de copii? Pentru copii înseamnă mâncare caldă, un pat în care să doarmă, un adăpost, un loc de joacă. Dar înseamnă şi o viaţă plină de lipsuri. Se modernizează puţin spre deloc pentru că nu sunt fonduri suficiente.

An de an, membrii asociaţiei le fac câte o vizită copiilor şi stau de vorbă cu responsabilii. Aflând care le sunt dorinţele, sau mai bine zis nevoile, în cele mai multe dintre cazuri, spiriduşii îi invită, din nou, pe sătmăreni, să le fie alături. De asemenea, ;i pe această cale, ţin să le mulţumească tuturor celor care au ajutat ca Moşul să ajungă la copiii defavorizaţi şi în anii anteriori.

Şi pe această cale, membrii asociaţiei ţin să mulţumească tuturor sătmărenilor care au dat o mână de ajutor Moşului, pentru a putea ajunge la cât mai mulţi copii

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with