Image 1
Image 2

Perișoare de post, în sos picant

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de ciuperci albe (Agaricus – cunoscute sub numele de champignon), 4-5 linguri de pesmet fin, 2 ouă, o lingură de făină, 3 căței de usturoi, sare, piper, boia de ardei, o ceapă, ulei, 3 linguri de bulion, o ligură pastă de ardei roșu, 1-2 linguri se sos de chili.

Mod de preparare:

Ciupercile se curăță, se opăresc în apă ușor sărată, la care se poate adăuga și o linguriță de delicat de casă, se strecoară, se lasă să se scurgă, apoi se toacă mărunt. Se amestecă cu pesmetul, ouăle, făina și usturoiul pisat, apoi se condimentează cu sare, piper și boia. După omogenizare se formează ghemulețe. Ceapa mărunțită, dacă se poate răzuită, se călește în ulei. Când ceapa devine sticloasă se adaugă perișoarele și se prăjesc până când capătă o crustă aurie, se adaugă bulionul și pasta de ardei, apoi se toarnă apă, cât să acopere perișoarele. Se condimentează și se adaugă sosul de chili, după gut. Se fierbe, până când sosul scade aproximativ la jumătate. Se servește cu macaroane, mămăligă, piure de cartofi sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.