Image 1
Image 2

Pârjoale de pui cu sos de ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru pârjoale: un piept de pui mai mărișor, 5 ouă, o ceapă mai mică, 100 g de cașcaval cu textură mai tare, 2 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei. Pentru sosul alb de ciuperci: 50 g de unt, 200 g de ciuperci, o lingură de făină, 300 ml supă de carne de pui, sau apă, 250 g de smântână, sare, piper, oregano, eventual frunze proaspete de mărar.

Mod de preparare:

Pieptul de pui de spală, se curăță de pielițe și de bucățelele de grăsime și se taie cubulețe. Ceapa fie se mărunțește, fie se răzuiește fin. Se răzuiește și cașcavalul, după care, toate acestea, precum și un ou, se amestecă într-un bol. Se condimentează cu sare, piper și oregano, după gust. Celelalte 4 ouă se amestecă cu făina și se bat bine, până la omogenizare. Într-o tigaie antiaderentă se pune ulei și se încinge. Din amestecul de carne se formează niște găluște mai lătuțe, se trec prin oul cu făină și se rumenesc frumos în ulei. Pentru sos ciupercile se curăță și se taie cubulețe. Untul se topește în tigaie, se adaugă ciupercile și se călesc ușor. Când zeama scade se adaugă făina, se amestecă bine circa un minut-două, apoi se stinge cu supa de carne (sau apa). Se condimentează după gust, se fierbe până când sosul începe să se îngroașe, apoi se adaugă smântâna amestecată în prealabil cu câteva linguri de zeamă fierbinte. Dacă folosiți și mărar verde, acesta se toacă și se adaugă după ce sosul se mai răcește puțin. Pârjoalele cu sos de ciuperci se pot servi ca mâncare de sine stătătoare, sau cu garnitură.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înghețată de casă cu ananas

DESERT

Înghețată de casă cu ananas

Pentru o răcorire tropicală, încearcă această rețetă de înghețată de casă cu ananas, combinând dulceața fructului cu cremozitatea mascarponei și aroma intensă a cardamomului.