Image 1
Image 2

Omletă umplută cu spanac

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru omletă: 4 ouă, puţin ulei, condimente, o lingură de făină. Pentru umplutură: 250 g de spanac proaspăt sau un pachet de circa 100 g de spanac fiert şi congelat, un ou, un căţel de usturoi, circa 100 ml lapte, o lingură cu vârf de făină, ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se fierbe şi se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Din făină şi ulei se face un rântaş mai consistent, însă, de data aceasta fără boia de ardei şi călit abia până când începe să fie gălbuie. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper şi treptat şi laptele, amestecând în continuu, iar compoziţia se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin, se adaugă şi oul bătut în prealabil. Se bat bine ouăle pentru omletă, se condimentează, se adaugă făina, cu grijă, să nu facă noduri. Într-un vas antiaderent se face o omletă, iar aceasta se umple cu crema de spanac. Dacă omleta a fost făcută în vas pătrat, sau tavă, se poate face şi ruladă, care apoi se feliază.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.

DESERT

Tort ieftin, de sezon

Rețeta combină un blat de pișcot, budincă de vanilie și un strat de căpșuni în gelatină, creând un desert rafinat și aromat, ideal pentru orice ocazie.