Image 1
Image 2

Omletă cu şuncă şi lapte

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 oua
80g svaiter
80g sunca
100 ml lapte
1 lingurita faina
sare
30g unt pentru forme

 

Mod de preparare:

1: tai sunca in cubulete. Bati ouale impreuna cu faina, laptele si putina sare, apoi adaugi cubuletele de sunca.

2: ungi cu unt diferite forme de mici dimensiuni: ursuleti; fluturasi; iepurasi. Torni compozitie in fiecare forma; presari deasupra svaiter ras si introduci formele in cuptorul preincalzit ; la foc mic ;pentru 20 de minute.

3: rastorni omletele pe un platou decorat cu rosii, pt ca aspectul sa fie mai atragator si micul dejun mai apetisant. Daca doresti poti presara peste omlete cascaval
POFTA BUNA!!!!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

REȚETE RUSEȘTI

Carne de vită rusească Stroganoff

Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și poartă numele unui membru al familiei Stroganov, care erau un grup de negustori și proprietari ruși de mare succes: cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia țaristă.