Image 1
Image 2

‘Oedipe Redux’ pe scena Centrului Cultural Opderchmelz din Luxemburg

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Turneul Oedipe Redux începe astăzi, 19 noiembrie, cu o primă reprezentație la Centrul Cultural Opderchmelz din Dudelange, Luxemburg. Oedipe Redux este o reinterpretare contemporană cu accente de jazz a capodoperei enesciene Oedipe, realizată de pianistul român Lucian Ban și de violistul american Mat Maneri.

Alături de ce doi, pe scenă vor urca vocalistul de origine austriacă Theo Bleckmann, clarinetistul francez Louis Sclavis, interpreta şi compozitoarea americană de origine taiwaneză Jen Shyu, contrabasistul John Hebert, percuţionistul american Tom Rainey şi trompetistul Ralph Alessi.

Turneul cuprinde cinci concerte în Belgia, Franța și Olanda, și se va încheia pe 29 noiembrie la Haga. Premiera a avut loc în data de 5 decembrie 2018 la Opera din Lyon.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Irinyi Janos

IFPLUSISTORIE LOCALĂ

Irinyi Janos, inventatorul chibritului cu fosfor, s-a născut acum 206 ani la Irina din județul Satu Mare

O personalitate oarecum uitată de români, onorată mai mult în Ungaria, a contribuit în mod decisiv la confortul casnic de care se bucură omenirea modernă, inventând un mod sigur de fabricare a chibriturilor. Irinyi Janos a fost reprezentantul unei familii ilustre din Ungaria veacului al XIX-lea.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now

REVISTA ACOLADA

Au apărut numerele 11 și 12

Cronica literară semnată de Gheorghe Grigurcu în nr. 12 al revistei este dedicată unuia din colaboratorii de bază ai „Acoladei” încă de la primul ei număr, apărut în octombrie 2007. „Activitatea infatigabilă, scrupulul observației, cultul detaliului constituie pentru Constantin Călin premisele favorabile ale unor atitudini critice.