Image 1
Image 2

O adolescentă din Arad a fost operată de tumoră vasculară la Satu Mare

Conferința a fost susținută de Erika Venemozer - manageru Spitalului Județean Satu Mare, directorul medical dr. Paula Mare, directorul economic Mircea Pal și profesor dr. Galajda Zoltan, cel care conduce Secția de chirurgie cariovasculară din cadrul Spitalului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conferinţa a fost susţinută de Erika Venemozer - manageru Spitalului Judeţean Satu Mare, directorul medical dr. Paula Mare, directorul economic Mircea Pal şi profesor dr. Galajda Zoltan, cel care conduce Secţia de chirurgie cariovasculară din cadrul Spitalului
Conferinţa a fost susţinută de Erika Venemozer – managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, directorul medical dr. Paula Mare, directorul economic Mircea Pal şi profesor dr. Galajda Zoltan, cel care conduce Secţia de chirurgie caridovasculară din cadrul Spitalului

Marţi, 6 mai 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a prezentat un caz recent rezolvat, un caz chirurgical cu o dificultate foarte ridicată, intervenţie de care depindea viaţa unei adolescente în vârstă de 15 ani din judeţul Arad. Este vorba de un caz de tumoră vasculară cu risc operator ridicat. 

Conferinţa a fost susţinută de Erika Venemozer – manageru Spitalului Judeţean Satu Mare, directorul medical dr. Paula Mare, directorul economic Mircea Pal şi profesor dr. Galajda Zoltan, cel care conduce Secţia de chirurgie cariovasculară din cadrul Spitalului.

Detalii despre cazul tinerei

În continuare, dr. Galajda Zoltan a oferit detalii despre cazul fetiţei de 15 ani din Arad, operată săptămâna trecută la Satu Mare. “Fetiţa s-a chinuit mult, nu suferea de o boală obişnuită, ci de o malformaţie rară, în cazul ei, una mutilantă şi cu risc de infirmitate. Este un caz pe care ne bucurăm că am reuşit să îl rezolvăm cu succes, un caz care cred că va fi publicat în litaretura internaţională de specialitate”. Alexandra Sulincean, pacienta operată la Satu Mare, are 15 ani şi s-a născut cu o malformaţie congenitală vasculară, un hemangiom ce a ajuns la dimensiuni foarte mari. Tumora ocupa practic abdomenul, bazinul şi a pătruns şi în coloana vertebrală prin vasele care irigă măduva spinării. Boala a devenit simptomatică în urmă cu doi ani, când în timp ce trecea strada, fetiţa a căzut şi s-a lovit foarte tare, depistată fiindu-i atunci o tumoră pulsatilă pe fesa dreaptă.

Puteti citi continuarea in editia tiparita din 7 mai 2014 disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

STRĂLUCEȘTE DE SĂNĂTATE

Metode simple de a proteja pielea de frig

Se știe că pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și că reprezintă aproximativ 16% din totalul greutății. Îndeplinește diferite roluri, precum cel de apărare împotriva bacteriilor și virusurilor, dar și de reglare a temperaturii, în momentul în care suntem expuși fie la căldură excesivă, fie la frigul iernilor geroase.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now
Țipatul ca metodă de gestionare a furiei

STUDIU

Țipatul ca metodă de gestionare a furiei

Un studiu de la Ohio State University contrazice ideea că țipatul ajută la calmarea furiei, sugerând în schimb că activități precum respirația profundă, mindfulness și yoga sunt mult mai eficiente în reducerea stresului și furiei.