Image 1
Image 2

Noul film al lui Cristi Puiu va avea premiera mondială la Berlin

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lungmetrajul “Malmkrog” al lui Cristi Puiu va avea premiera mondială pe 21 februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde este inclus în secţiunea competiţională Encounters.

“Malmkrog”, al şaselea lungmetraj al lui Cristi Puiu, va deschide noua secţiune a festivalului aflat la a 70-a ediţie, care va avea loc între 20 februarie şi 1 martie. Filmul va fi prezentat la Berlin şi pe 22, 23 şi 29 februarie.

Scenariul “Malmkrog” este scris de Cristi Puiu, după “Trois entretiens”, un text al filozofului rus Vladimir Soloviov, iar imaginea este semnată de Tudor Panduru. Lungmetrajul a fost filmat în conacul Apafi din satul Mălâncrav (judeţul Sibiu). Din distribuţie fac parte Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot şi István Téglás.

Acţiunea se petrece la conacul lui Nikolai (Frédéric Schulz-Richard), în preajma Crăciunului, unde sunt invitaţi, între alţii, un politician, o tânără contesă şi un general de armată. Iau cina şi conversează, se implică în jocuri de societate. Pe măsură ce petrecerea avansează, discuţia este tot mai aprinsă, diferenţele culturale încep să se evidenţieze şi atmosfera devine una tensionată. În final, fiecare este victima propriului discurs.

“Malmkrog” este o producţie comună Rom]nia, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord şi are o durată de 200 de minute.

Cristi Puiu, născut la Bucureşti, pe 3 aprilie 1967, este considerat iniţiator al Noului Val în cinematografia românească. Primul lui lungmetraj, „Marfa şi banii”, a avut premiera la Festivalul de la Cannes în 2001. Lungmetrajul „Moartea domnului Lăzărescu” a fost premiat cu trofeul Un Certain Regard la Cannes 2005. În 2012, “Aurora” a câştigat trei premii Gopo. “Sieranevada”, cel mai recent film al său, a fost proiectat în premieră în competiţia de la Cannes 2016.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RENAȘTEREA ITALIANA

Rolul Femeilor și Revoluția Culturală în Renaștere

În cadrul claselor de elită din Renașterea italiană, femeile beneficiau de mai multe oportunități de a atinge un nivel relativ egal cu bărbații, cel puțin în plan intelectual. Un exemplu notabil în acest sens este Lucrezia Borgia, poate cea mai faimoasă femeie a epocii datorită reflectării în presa contemporană.