Image 1
Image 2

Musaca de cartofi moldovenească

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 2 kg de cartofi, un kg de carne tocată (poate fi de vită, porc, curcan, pui la alegere), o ceapă mijlocie, o linguriţă de boia de ardei dulce,sare, piper, o lingură de unt/margarină, 2 linguri de smântână, o lingură de ulei, 100 g brânză mozzarella sau caşcaval.

Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare, tăiaţi în patru, ca pentru piureul de car- tofi. Când s-au fiert se strecoară de apa în care s-au fiert şi se stri- vesc; se amestecă cu smântâna, untul sau margarina, sare, piper (după gust). Într-o tigaie sau cratiţă se pune uleiul şi ceapa tăiată mărunt, se căleşte puţin, după care se adaugă carnea tocată, se căleşte şi aceasta, se presară cu boiaua dulce, sarea şi piperul. Se ia de pe foc când carnea este bine prăjită. Într-o tavă anitaderentă se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure. Deasupra ultimului strat de cartofi se pune brânză răzălită şi se dă la cuptor, flacăra medie pentru circa 15 minute sau pâna brânza se rumeneşte. Musacaua se serveşte caldă cu salată de roşii, de varză sau orice altă murătură ce aveţi prin casă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Această rețetă combină savoarea somonului afumat, cremozitatea maionezei și confortul cartofilor copți, oferind o masă bogată în Omega-3, proteine și fibre, perfectă pentru o experiență culinară nutritivă și delicioasă.

Prăjitură de casă cu căpşuni

DESERT

Prăjitură de casă cu căpşuni

Această rețetă transformă prăjitura cu căpșuni într-un desert delicios, combinând căpșunile cu ouă, zahăr și făină pentru un gust bogat și o textură ușoară.