16 aprilie 2018 Categoria: Stirea zilei

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu o revocă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţinând că argumentele ministrului Justiţiei nu l-au convins. 

Vă prezentăm în continuare declaraţia preşedintelui:

La jumătatea lunii februarie, Ministrul Justiţiei mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului şef DNA, împreună cu Raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, Preşedintele. » Citeşte restul articolului

Editorial

Vezi Arhiva

Marele Arbitru

Dacă în urmă cu câţiva ani CCR – Curtea Constituţională a României – părea o instituţie mai mult decorativă decât operativă, în ultima perioadă a devenit un fel de Înaltă Poartă unde se împarte dreptatea. Pe rând, când puterea, când opoziţia recurg la înţelepciunea celor 9 judecători. Principalul arbitru dintre putere şi opoziţie nu mai este preşedintele ţării, pentru că, la rândul său, recurge la serviciile Curţii Constituţionale.

» Citeşte restul articolului

24 aprilie 2018 comentează acum

Religie:

Vezi Arhiva

2.100 de pachete pentru familii nevoiaşe şi 250 pachete pentru copii, binecuvântate la Catedrală

Este al treisprezecelea an consecutiv de când Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” de pe lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare face, de praznicele Împărăteşti ale Învierii Domnului şi al Naşterii Domnului, pachete pentru familiile nevoiaşe din Baia Mare, a precizat ing. Varvara Pop,  preşedinta Asociaţiei. Distribuirea pachetelor se face în urma unor anchete sociale efectuate de voluntarele asociaţiei.

» Citeşte restul articolului

27 martie 2018 comentează acum

Cultură:

Vezi Arhiva

Colonia Pictorilor din Baia Mare, experiment şi provocare

Colonia Pictorilor BM

Colonia Pictorilor BM

Noul edificiu al Coloniei Pictorilor din Baia Mare,  inaugurat în seara zilei de 10 noiembrie 2017, cu siguranţă va da naştere multor controverse.

Poate fi la fel de fanatic contestat pe cât de fanatic admirat.  Depinde de gust şi percepţie.

Greu încadrabil într-un stil, dar situat mai degrabă în apropierea unui minimalism agresiv decât al unui posmodernism ostentativ, proiectul, foarte îndrăzneţ, copleşeşte nu doar vizitatorul, ci şi lucrările expuse.

» Citeşte restul articolului

12 noiembrie 2017 comentează acum