13 decembrie 2017 Categoria: Stirea zilei

UPDATE: România intră, de joi, timp de trei zile, în doliu naţional.

UPDATE: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost întâmpinat de sute de oameni la Palatul Regal din Capitală. » Citeşte restul articolului

Editorial

Vezi Arhiva

Nimic nu stă în calea maşinăriei de vot PSD-ALDE

Nu ştim care va fi forma finală a legilor Justiţiei, dar este sigur că vor fi votate exact aşa cum îşi doresc cele două partide. Este clar că se doreşte limitarea puterii procurorilor. În numele principiului prezumţiei de nevinovăţie omul inculpat, suspectul, acuzatul, până la urmă şi martorul, nu vor fi cunoscuţi.

Doar în momentul trimiterii în judecată opinia publică va afla despre existenţa unor dosare lucrate de procurori. Practic, dacă se admite că a existat o „republică a procurorilor”, odată cu votarea şi promulgarea acestor legi ea se termină.

» Citeşte restul articolului

16 decembrie 2017 comentează acum

Cultură:

Vezi Arhiva

Colonia Pictorilor din Baia Mare, experiment şi provocare

Colonia Pictorilor BM

Colonia Pictorilor BM

Noul edificiu al Coloniei Pictorilor din Baia Mare,  inaugurat în seara zilei de 10 noiembrie 2017, cu siguranţă va da naştere multor controverse.

Poate fi la fel de fanatic contestat pe cât de fanatic admirat.  Depinde de gust şi percepţie.

Greu încadrabil într-un stil, dar situat mai degrabă în apropierea unui minimalism agresiv decât al unui posmodernism ostentativ, proiectul, foarte îndrăzneţ, copleşeşte nu doar vizitatorul, ci şi lucrările expuse.

» Citeşte restul articolului

12 noiembrie 2017 comentează acum