29 iunie 2016 Categoria: Stirea zilei

prefectura05_3Aleşii maramureşenilor au primit laptopuri în prima şedinţă de Consiliu Judeţean Maramureş de după alegerile din 5 iunie. Deşi nu ştie exact suma investită, preşedintele Gabriel Zetea susţine că în acest fel vor scădea considerabil costurile cu mapele de şedinţă, nefiind nevoie de tipărirea borderourilor privind şedinţele. » Citeşte restul articolului

Editorial

Vezi Arhiva

Un ministru de dreapta

Puţini miniştri au rămas în istorie cu ziceri, declaraţii sau fapte cu totul şi cu totul ieşite din comun. Mic este şi numărul celor care îşi pot înscrie numele pe o măsură de reformă. În schimb, din păcate, numărul celor care s-au remarcat prin gafe este uriaş. Ultima îi aparţine ministrului Marius Bostan. Ca membru în guvernul de tehnocraţi, ocupând portofoliul Ministerului Comunicaţiilor, Marius Bostan a avut proasta inspiraţie de a vorbi despre sistemul de educaţie din România.

» Citeşte restul articolului

30 iunie 2016 comentează acum

Eveniment:

Vezi Arhiva

Avion prăbuşit în Munţii Ţibleşului: exerciţiu cu forțe și mijloace în zona Vârful Văratec

Mâine, 29 iunie, începând cu ora 10.00, va avea loc un exercițiu cu forțe și mijloace în teren în zona Vârfului Văratec din munții Tibleșului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş  va primi informaţii de la Turnul de Control ROMATSA despre un avion care survolează spaţiul aerian al judeţului Maramureş și care are probleme la sistemul de propulsie şi căuta un loc pentru efectuarea unei manevre de prăbuşire controlată în Munţii Ţibleşului. » Citeşte restul articolului

28 iunie 2016 comentează acum

Actualitatea:

Vezi Arhiva

Un român a fost rănit în atentatul terorist pe aeroportul Ataturk din Istanbul

Explozie AnkaraDouă explozii şi focuri de armă au avut loc marţi seara pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a anunţat Ministerul de Interne din Turcia, informează CNN. Potrvit primului bilanţ provizoriu, în urma atacului s-au înregistrat cel puţin 10 morţi şi 100 de răniţi.

UPDATE: Oficialii turci au anuţat că bilanţul atentatului din incinta Aeroportului internaţional din Istanbul a crescut la 41 de morţi şi 239 de rănite. Potrivit acestora, 10 dintre victime sunt cetăţeni străini şi trei au cetăţenie dublă. » Citeşte restul articolului

29 iunie 2016 comentează acum

Economic:

Vezi Arhiva

Întâlnire a finanțiștilor cu agenții economici mijlocii și mici din județul Maramureș

finante (16)Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş a organizat miercuri, 29 iunie, o întâlnire în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc la Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş din Baia Mare. A fost prima întâlnire dintr-o serie pe care Instituția Prefectului – Județul Maramureș și-a propus să o organizeze împreună cu instituțiile deconcentrate și agenții economici maramureșeni.

La eveniment au participat prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, Dan Maier, șef Administrație adjunct – Colectare, Administrația pentru contribuabili mijlocii;  Mariana Gușet, șef Birou Informații fiscale, Administrația pentru contribuabili mijlocii; Alina Marincaș, șef serviciu Registru contribuabili, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș; Maria Morcovescu, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș; agenți economici mijlocii și mici din județul Maramureș.

 

Prefectul le-a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au acceptat să participe la o asemenea întâlnire și a mărturisit că este cu sufletul aproape de breasla finanțiștilor. Acesta a arătat că, încă dinainte de a fi numit prefect al județului, a avut semnale privind anumite probleme de comunicare existente între autorități și contribuabili, motiv pentru care a considerat necesară organizarea unei asemenea întâlniri.

La rândul său, Dan Maier a precizat că finanțiștii clujeni au experiența întâlnirilor cu contribuabilii. Acesta a recunoscut că plata obligațiilor fiscale este o temă sensibilă: “Nu dorim să plătiți mult, dorim să plătiți cât ați declarat”. Dan Maier a afirmat că știe despre existența unor deficiențe în fluxul informațional dintre finanțiști și contribuabili și a specificat că își dorește o comunicare corectă și operativă.

În continuare, au fost abordate câteva teme de actualitate.

29 iunie 2016 comentează acum