28 aprilie 2017 Categoria: Stirea zilei

Un număr de 21 de proiecte pe ordinea de zi, plus 9 proiecte suplimentare au votat aleşii judeţeni în şedinţa ordinară de joi, 27 aprilie 2017. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea modificărilor în comisiile de specialitate pe domenii de activitate. » Citeşte restul articolului

Editorial

Vezi Arhiva

Nevotanţii au şi ei dreptul la opinie

Candidaţii prezidenţiali calificaţi în turul final nu sunt pe placul elevilor de liceu din Franţa. Nu votează, dar protestează. Au ieşit în stradă, însă nu aşa ca protestatarii din România. Făcând o punte peste timp, asemeni studenţilor din 1968, liceenii vor să schimbe lumea. Atunci se striga ceva de genul “este interzis să interzici”. În curând se împlinesc 40 de ani de atunci. În Est s-a câştigat mult în zona libertăţii. Celor din Occident li se pare că au pierdut.

» Citeşte restul articolului

29 aprilie 2017 comentează acum

Locale:

Vezi Arhiva

Sancţiuni de aproximativ 13.000 de lei aplicate în târgul din Ocna Şugatag

Cu ocazia târgului organizat joi, 27 aprilie, în Ocna Şugatag, poliţiştii au vegheat la menţinerea stării de ordine şi legalitate în cadrul unei acţiuni organizată în perimetrul târgului din localitate. Acţiunea a vizat, în principal, combaterea comerţului ilicit. Activităţile preventive au fost extinse şi pe drumurile publice din apropierea târgului, urmărindu-se combaterea contrabandei dar şi supravegherea participaţilor la traficul rutier din zonă şi prevenirea evenimentelor rutiere.

» Citeşte restul articolului

28 aprilie 2017 comentează acum

Cultură:

Vezi Arhiva

Consiliul Judeţean Maramureş susţine concursurile şi proiectele educaţionale

Aleşii judeţeni au votat, în unanimitate, susţinerea financiară a mai multor concursuri şi proiecte educaţionale dedicate tinerilor. Un astfel de concurs este ”Chant, sons sur scene” (cântec francofon) destinat tinerilor între 13 şi 25 de ani. În solicitarea transmisă în atenţia Consiliului Judeţean Maramureş, de către Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză (ARFP) s-a precizat faptul că, în zilele de 12, 13 şi 14 mai 2017, la Teatrul Municipal Baia Mare va avea loc finala concursului, etapele zonale având loc în lunile martie şi aprilie, în 13 judeţe din ţară.

» Citeşte restul articolului

26 aprilie 2017 comentează acum