Image 1
Image 2

Milkshake cu fructe de pădure

Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a ne simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un milkshake plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceast milkshake este o alegere perfecta.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

3 ceşti de fructe de pădure proaspete (eventual congelate şi dezgheţate lent), 400 ml de lapte, 200 ml apă minerală carbogazoasă, 4 linguri de miere, cuburi de gheaţă, sau preferabil pulbere de gheaţă.

Mod de preparare:

Fructele de pădure se mixează cu apa minerală, apoi se strecoară şi se stoarce bine de sâmburi. Se pune înapoi în vasul robotului, se adaugă şi restul ingredientelor, mai puţin gheaţa, dacă se folosesc cuburi. Dacă se folosesc pulberi de gheaţă se adaugă şi aceştia şi se mixează până când obţineţi o cremă omogenă. Se pune în pahare, se ornează, dacă la preparare s-a folosit pulbere de gheaţă se serveşte imediat, iar dacă se folosesc cuburi, acestea se adaugă la servire. Se poate orna cu frişcă, fructe, sau frunze de mentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now