Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

melcisori

Ingrediente necesare: 300 grame de făină, 140 grame de untură, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de rom, 200 grame de nucă, smântână câtă cuprinde aluatul pentru a avea o consistenţă potrivită, o linguriţă de bicarbonat de amoniu, câteva linguri de gem sau marmeladă, puţină sare.

Modul de preparare: din făină, untură şi smântână se frământă un aluat de consistenţă potrivită. Coca obţinută se împarte în 4 şi se întinde fiecare parte la grosime de maximum un centimetru. Apoi se taie în 16 pătrăţele. Bucăţile obţinute se umple cu nucă, după care se rulează şi se pun la copt.

Umplutura constă din 2 linguri de rom, 2 linguri de marmeladă/gem, 200 grame de nucă trecută prin maşină, la nevoie puţin zahăr.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.