Image 1
Image 2

Mâncare de mazăre cu şunculiţă

Mancare de mazare cu sunca afumata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mancare de mazare cu sunca afumata
Mancare de mazare cu sunca afumata

Ingrediente:

– 250 g mazăre galbenă, uscată

– 2-3 căţei de usturoi

– 2 linguri de făină

– ulei, 250 g de şunculiţă afumată

– sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare:

Se pune mazărea la fiert într-un litru de apă cu sare şi se fierbe până se înmoaie. Dacă apa scade mult, mai adăugaţi apă fierbinte, încât mazărea să rămână permanent acoperită. Făina se prăjeşte uşor în puţin ulei, apoi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Aceasta se adaugă la mazărea fiartă şi se mai fierbe până se îngroaşă bine. După ce se ia de pe foc se adaugă usturoiul pisat. Şunculiţa se taie felii sau cubuleţe, după gust, se prăjesc în ulei, sau la grătar. La servire şunculiţa prăjită se aşează pe mazăre într-un mod cât mai apetisant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.