Image 1
Image 2
Mâncare de cartofi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mâncare de cartofi
Mâncare de cartofi

(de post sau pentru vegetarieni)

Ingrediente

1 morcov de mărime medie sau mare;
o felie de ţelină;
o ceapă mare;
5 carofi mari;
pătrunjel;
leuştean;
o roşie (pentru decor);
condimente (sare, piper, boia).

    Mod de preparare

Toate legumele se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovul, ţelina şi se călesc împreună. Apoi, se daugă în cratiţă şi cartofii şi se călesc foarte puţin.

Se adaugă apă, astfel încât să fie acoperite toate legumele, iar apoi se adaugă condimentele după gust. Lăsăm să fiarbă fără capac, până când scade apa. După ce s-au fiert cartofii, dăm cu telul de cartofi piure, dar nu mai mult de două ori.

La final se poate adăuga verdeaţă, după gust, sau se poate orna cu câteva felii de roşii.

Acest fel de mâncare este recomandat în zilele de post, ori celor vegetarieni, fiind foarte gustos şi săţios.
 Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.