Image 1
Image 2

Lapte de pasăre cu stafide

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un litru de lapte dulce, de cel puțin 2,8%, 6 ouă, 200 g zahăr cristalin, 2 plicuri de zahăr vanilat (eventual miez de vanilie sau câteva picături de esență de vanilie), 50 g de stafide.

Mod de preparare:

Laptele, cu jumătatea cantității de zahăr se pune la fiert. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul rămas și cu zahărul vanilat (esența sau miezul de vanilie). Albușurile se bat spumă tare. Când laptele dă în clocot, cu o lingură de metal se formează niște găluște de albuș care se pun în lapte să fiarbă câte un minut. Se scot cu o lingură strecurătoare și se așează pe o sită să se scurgă. Se ia laptele de pe foc și se lasă să se răceasca puțin, după care se amestecă cu gălbenușurile și se pune înapoi pe foc, se mai fierbe puțin până când se îngroașă. Stafidele fie se amestecă cu laptele de rasăre, fie se presară de asupra, dar numai după ce compoziția s-a răcit, fiindcă altfel boabele se înmoaie. Se toarnă în cupe, găluștele de albușuri se așează deasupra și se poate orna eventual cu frunze de mentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.