Image 1
Image 2

Îngheţată de pepene cu miere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de miez de pepene galben, 400 ml de frişcă lichidă, 150 g de mascarpone (caşcaval cremă), miere după gust, o linguriţă de cardamom (condiment exotic), 2-3 linguri de rom, sau câteva picături de esenţă de rom.

Mod de preparare:

Pepenele galben şi mascarpone se mixează până devine o pastă omogenă fină. La achiziţionare se alege un pepene cât mai aromat (se simte după miros) şi cât mai portocaliu, cât mai frumos colorat. Frişca se bate spumă, apoi cele două se amestecă, se adaugă cardamomul, mierea şi romul sau esenţa. Se mai bate 3-4 minute cu mixerul, sau se amestecă 30 minute cu aparatul pentru îngheţată. Dacă nu aveţi un astfel de aparat, amestecaţi cu mixerul, după ce este gata, timp de 3 ore se mai lasă la congelator. La servire se ornează cu spumă de frişcă, cu bucăţi de pepene galben sau alte fructe şi cu frunzuliţe de mentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.