Image 1
Image 2
Acasa

Încă două tituri cu deşeuri, oprite în Vama Petea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tir cu deseuri

 

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu deşeuri, constând în anvelope uzate şi saltele.
În dimineaţa zilei de 28 iulie a.c., în jurul orei 9.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un ieşean în vârstă de 42 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 9.700 kg de cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din judeţul Suceava.
Ulterior, în jurul orei 18.00, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în România un alt cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, tot din judeţul Iaşi. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta 42 de saltele din Germania, care urmau să ajungă, tot, în judeţul Suceava.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transferuri de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri.
Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.
În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Când a fost adusă Lupoaica prima dată la Satu Mare

LUPOAICA

Când a fost adusă Lupoaica prima dată la Satu Mare

Statuia Lupa Capitolina a fost adusă în România din Italia pentru întărirea moștenirii latine a românilor. După Unire, cele mai multe replici ale Lupoaicei au fost amplasate în Transilvania. Unele au dispărut în 1940, cum este și cazul celei din Satu Mare, fiind făcute alte replici după 1990.