Image 1
Image 2

În insuficienţa banilor până şi tradiţiile sunt în pericol de a se pierde şi la ţară

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este pentru creştini un prilej de bucurie, o sărbătoare, în condiţiile în care este urmărită în totalitatea ei, jertfa şi apoi părăsirea mormântului de către Fiul lui Dumnezeu, reprezintă adevărate minuni.

Acest mare eveniment din viaţa creştinătăţii este marcat după tradiţie atât la oraşe, cât şi la sate. După o săptămână de doliu, noaptea învierii este un nou moment de a readuce speranţa, lumina şi împăcarea însufletele creştinilor.

Dacă tradiţiile în săptămâna premergătoare învierii sunt păstrate, iată că încet, dar sigur, în multe aşezări ale judeţului scade, din diverse motive, numărul celor care mai duc bucatele tradiţionale la sfinţit. Acest aspecte, din păcate, pare să fie pus pe seama insuficienţei banilor.

Dacă în ultimii ani s-a introdus mai mult de nevoie obiceiul de a merge la biserică duminica dimineaţă cu coşuri din ce în ce mai mici, spre deosebire de anii anteriori, atunci când două persoane abia puteau duce coşercile cu bunătăţi, scade numărul coşurilor.

Se pare că cine n-a putut ţine ritmul cu actualele pretenţii ceva mai modeste în ceea ce priveşte garnisirea coşului, chiar a renunţat de a mai duce bucate la sfinţit. Un asemenea fenoment s-a făcut simţit şi în comuna Apa, acolo unde preot paroh ortodox este Daniel Gros.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 14 aprilie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with