Image 1
Image 2

Gustări sănătoase pentru iarnă

În sezonul cald găsim o gamă largă de produse care să ne ofere energia necesară pentru toată ziua. Însă iarna este indicat să schimbăm meniul. Nutriţioniştii recomandă 5 gustări care să îţi confere o stare de spirit bună.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În sezonul cald găsim o gamă largă de produse care să ne ofere energia necesară pentru toată ziua. Însă iarna este indicat să schimbăm meniul. Nutriţioniştii recomandă 5 gustări care să îţi confere o stare de spirit bună.

Merele coapte

Merele sunt fructele vedetă ale sezonului rece, sunt pline de vitamine şi făcute la cuptor, sunt mai gustoase chiar şi pentru copii. Le poţi consuma cu iaurt şi nuci, cu miere sau cu alte fructe introduse în interiorul lor cum ar fi banane, stafide, portocale.

Cerealele

Începe-ţi ziua cu cereale cu lapte, poţi adăuga şi fructe. Între mese, ronţăie-le pur şi simplu. Acestea conţin fibre şi te ajută să ai o digestie corectă şi să ai energie.

Popcornul

Cercetătorii susţin că acesta conţine chiar mai mulţi antioxidanţi decât fructele. Atenţie la conţinutul de sare, dar şi la aromele artificiale. Evită pe cât posibil să optezi pentru unt, deoarece conţine foarte multe calorii.

Seminţele

Seminţele de dovleac sunt excelente. Mai ales dacă le prăjeşti chiar tu şi nu le pui prea multă sare.

Fructele uscate

Fructele uscate sunt o alternativă foarte bună la dulciuri. Sunt sănătoase şi excelente dacă ai nevoie de o doză de energie. Îţi conferă senzaţia de saţietate şi te ajută să-ţi menţii apetitul sub control.

Sursa: foodstory.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.