Image 1
Image 2

Guiaș de vițel la ceaun

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de carne mânzat, minim 1/2 kg oase de vită, o ceapă mai mare, un kg de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină, eventual și altele), 1-1,5 kg cartofi, 200 g tăiței răzuiți sau zdrențe, 100 g untură de porc sau ulei, o legătură de pătrunjel verde, un ardei gras, boia de ardei dulce, boia iute, sare, piper.

Mod de preparare

Ceapa tăiată mărunt de călește în untură sau ulei, se adaugă carnea tăiată cubulețe și oasele, se călesc mai departe așa împreună până când începe să prindă o crustă albicioasă. Se adaugă o linguriță de boia dulce și puțină boia iute, după gust. Se toarnă apă și se fierbe circa o oră, până când carnea începe să se înmoaie. Se adaugă zarzavaturile tăiate cuburi sau rondele, sare și piper după gust, pătrunjelul verde și ardeiul tăiat în 4. Când carnea și zarzavaturile sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi, apoi tăițeii sau zdrențele (acestea din urmă nu în mod obligatoriu). Se fierbe la foc potrivit, până când toate ingredientele se înmoaie. Consistența guiașului se stabilește după gust.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.

Prăjitura cu spumă de căpșuni

DESERT

Prăjitura delicioasă cu spumă de căpșuni

Prăjitura cu spumă de căpșuni este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând dulceața căpșunilor cu textura aerată a bezelei și crocantul aluatului foietaj. Inspirată din rețetele tradiționale, această prăjitură “Spumoasa” îți va încânta simțurile și îți va aduce aminte de gustul autentic al deserturilor făcute în casă.