Image 1
Image 2

Fructe de mare cu spaghete sau tăiţei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 500 g fructe de mare (congelate),

– 500 g de spaghete sau taitei,

– 5-6 linguri de ulei (preferabil ulei de masline),

– 4 catei de usturoi,

– o lindurita de chili maruntit,

– 6-8 bucati de rosii ornamentale sau rosii mici,

– o legatura de frunze de patrunjei maruntite,

– o lamaie,

– sare si piper, eventual un varf de cutit de nucsoara razuita.

Mod de preparare:

Punem la fiert apa in doua vase cu apa: una pentru spaghete, iar in cealalta, cand apa clocoteste, fructele de mare se oparesc timp de circa 2-3 minute. Intr-o tigaie, usturoiul pisat se caleste foarte putin in ulei de masline, se apauga chili si fructele de mare si se calesc toate impreuna inca 2-3 minute. Se mai adauga rosiile bucatite si patrunjeii si se prajesc pana cand componentele se inmoaie putin si lasa un sos. Se condimeteaza si se amesteca totul cu spaghetele fierte si strecurate. Se serveste cu felii de lamaie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră

DESERT

Tarte savuroase cu piersici și brânză de capră

Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un exemplu de eleganță și simplitate, perfecte pentru orice ocazie de vară. Pregătite cu ușurință cu o seară înainte, ele își păstrează savoarea și prospețimea până la momentul servirii.