Image 1
Image 2

Festivalul Național de Teatru se deschide oficial vineri cu spectacolul “Hamlet | Collage”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Festivalul Național de Teatru, ediția a 27-a, se deschide oficial vineri cu spectacolul eveniment “Hamlet | Collage”, după William Shakespeare, în regia lui Robert Lepage, producție a Teatrului Națiunilor din Moscova, care va fi prezentat la Sala Mare a Teatrului Național “I. L. Caragiale” din București.

Festivalul, care se va desfășura în perioada 20 — 30 octombrie, va oferi publicului un număr record de reprezentanții — 91 — în 16 spații din Capitală. Vor fi prezentate 53 de producții, realizate în 40 de teatre din București și din țară, creații ale unor importanți regizori români și străini.

Selecția spectacolelor îi aparține criticului de teatru Marina Constantinescu, directorul artistic al festivalului.

În cadrul FNT vor fi prezente alte două spectacole din străinătate — “Romeo și Julieta” de Serghei Prokofiev, după W. Shakespeare, coregrafia — Angelin Preljocaj, producție a Companiei Ballet Preljocaj din Franța (prezentat pe 29 octombrie) și “Să trăiești orice ar fi (Barbara)” / “Vaille Que Vivre (Barbara)” o colaborare artistică Vincent Huguet & Chris Gandois, producție Les Visiteurs du soir în coproducție cu L’Onde Theatre Centre d’art de Velizy-Villacoublay, spectacol prezentat pe 30 octombrie, în închiderea festivalului.

Tot în prima zi de FNT vor putea fi văzute spectacolele “Don Juan” (regia Andrei și Andreea Grosu), la Sala Studio a Teatrului de Comedie, de la ora 18,00, “Deșteptarea primăverii” în regia lui Vlad Cristache, la Teatrul Mic, de la ora 18,00, “O intervenție” (regia Radu Iacoban), la Teatrul ACT, de la ora 20,00, “Artist Talk” de Gianina Cărbunariu, la Sala Mare de la ARCUB, de la ora 22,00, și “Înaintea Erei Noastre” (regia Daniel Chirilă), la Teatrul LUNI de la Green Hours, de la ora 22,00.

Spectacolele și evenimentele conexe din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul Național “I. L. Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”, Teatrul “Nottara”, Teatrul Mic, ARCUB, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul ACT, Teatrul Excelsior, Teatrul de Artă București, Green Hours, Replika, Linotip, Spice Club & Pub, Creart.

În fiecare an, FNT omagiază o personalitate marcantă a teatrului românesc, ediția din acest an fiindu-i dedicată actorului Victor Rebengiuc.

Un eveniment special va fi spectacolul aniversar Nicu Alifantis, produs de Festivalul Național de Teatru, “A treisprezecea noapte”, prezentat la Teatrul Bulandra, pe 27 octombrie, dar și un dialog inedit între criticul de teatru, profesorul și teoreticianul George Banu și actorul și regizorul Ion Caramitru, directorul TNB și președintele UNITER, pe scena Ateneului Român, pe 28 octombrie.

FNT are și un amplu program de evenimente conexe — expoziții, lansări de carte, întâlniri cu artiști invitați din străinătate.

La ediția din acest an, FNT se implică și într-un demers umanitar important: pe lângă licitația anuală de la Artmark, prin care se strâng bani pentru artiștii aflați în suferință, sprijină și campania de fundraising pentru construirea primei Clinici integrate de Oncologie și Radioterapie la Spitalul de Copii “Marie Curie” din București.

Festivalul Național de Teatru este produs de UNITER, ARCUB și Teatrul Național “I. L. Caragiale” din București și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Primăria Municipiului București.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Irinyi Janos

IFPLUSISTORIE LOCALĂ

Irinyi Janos, inventatorul chibritului cu fosfor, s-a născut acum 206 ani la Irina din județul Satu Mare

O personalitate oarecum uitată de români, onorată mai mult în Ungaria, a contribuit în mod decisiv la confortul casnic de care se bucură omenirea modernă, inventând un mod sigur de fabricare a chibriturilor. Irinyi Janos a fost reprezentantul unei familii ilustre din Ungaria veacului al XIX-lea.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now