Image 1
Image 2
Fasole verde scazuta
Fasole verde scăzută
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Fasole verde scazuta
Fasole verde scazuta

Ingrediente:

– 1 kg de fasole verde, sau preferabil, păstăi balbeni (se poate folosi şi conservă),

– o legătură de mărar verde (sau o linfură de frunze de mărar uscate),

– 1-2 căţei de usturoi,

– 3 linguri de făină,

– 5-6 linguri de ulei,

– o linguriţă de boia de ardei,

– 200 g de smântână,

– sare, delicat (dacă se poate, de casă).

Mod de preparare:

Păstăii şi mărarul (mărunţit sau legat) se pun la fiert în apă uşor sărată, cât să-i acopere bine şi se fierb, până când fasolea se înmoaie. Usturoiul pisat se căleşte puţin în ulei, apoi se adaugă făina şi se prăjeşte puţin, până când capătă o culoare aurie. Se adaugă şi boiaua, după care, rântaşul astfel obţinut se adaugă la păstăii fierţi, iar în cele din urmă se adaugă şi smâmntâna şi se mai fierbe puţin. Se poate consuma, fie ca mâncare de sine stătătoare, fie ca garnitură la chiftele, cărnuri prăjite cu sau fără sos, carne fiartă, sau se poate servi şi cu ochiuri de ouă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.