Asculta acest articol
Consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână reduce riscul de depresie cu până la 25%. Acest efect a fost observat însă doar în cazul femeilor, se arată într-un studiu al cercetătorilor australieni.
Explicația ține denivelul crescut de acizi graşi Omega 3 din peşte, care interacţionează cu hormonii sexuali feminini estrogen şi progesteron, pentru a menţine funcţionarea corectă a creierului.
Chiar şi după luarea în considerare a factorilor de risc pentru sănătate, cum ar fi fumatul, exerciţiile fizice, consumul de alcool, educaţia şi locul de muncă, a fost descoperită o legătură puternică între consumul de peşte şi incidenţa depresiei, scrie cotidianul englez Daily Mail.
2 comentarii
f adevàrat!! eu cred cà pestele il seveste si de 7 ori pe sàptàmànà (in cantitate proportionalà) tot nu e deajuns…
Pestele si femeile…de obicei caz penal!!!