Image 1
Image 2

Colţunaşi cu brânză de vaci

Colţunaşi cu brânză de vaci
Colţunaşi cu brânză de vaci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Colţunaşi cu brânză de vaci
Colţunaşi cu brânză de vaci

Aveţi nevoie: 250 grame  făină,  100 ml. lapte, 300 gr. brânză de vaci, 50 gr. unt, 4 ouă, 30 gr. sare, 100 gr. zahăr.

Mod de pregătire: se prepară un aluat din făină, ouă, sare şi lapte. Se frământă bine, se dă la rece 10 minute, se întinde cu sucitorul, iar foaia se taie în bucăţi pătrate de 4-5 cm. Separat se amestecă brânza de vaci cu două ouă, sare după gust sau cui îi place zahăr. Se frământă bine. Se pune în fiecare pătrat de cocă un vârf de compoziţie. Se formează un triunghi a cărui margini se lipesc cu mâna. Se fierb colţunaşii în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Se scot, se scurg şi se servesc stropiţi cu unt topit deasupra. Dacă vă place, puteţi presăra pesmet cu puţin zahăr vanilat sau dacă preferaţi să fie săraţi, atunci cu caşcaval ras pe deasupra.

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.