Image 1
Image 2

REȚETE DE POST

Clătite de Post cu umplutură de mere sau gem

Rețeta noastră de clătite de post combină simplitatea și savoarea, oferind variante delicioase cu umplutură de mere sau gem, perfecte pentru orice moment al zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente:

400-450 g de făină
3-4 linguri de frișcă vegetală (opțional)
4 linguri de zahăr
Un plic de zahăr vanilat
2 linguri de rom sau câteva picături de esență de rom
Sare
Apă minerală carbogazoasă (nerecomandat a fi înlocuită cu apă plată sau de la robinet dacă nu se folosesc ouă)
Gem sau mere răzuite, amestecate cu zahăr și scorțișoară pudră pentru umplutură

 

 

Mod de preparare:

Combinați făina, zahărul, zahărul vanilat, sarea, romul și frișca. Frișca este un substitut pentru laptele din rețeta tradițională de clătite, dar poate fi omisă. Dacă nu folosiți frișcă, clătitele ar trebui consumate imediat.
Adăugați treptat apa minerală, amestecând constant, până când aluatul atinge o consistență similară cu cea a smântânii.
Prăjiți aluatul într-o tigaie unsă cu puțin ulei sau într-un vas antiaderent.
Pentru servire cu gem, preparați un aluat mai gros, rezultând clătite mai groase. Pentru umplutura cu mere, faceți aluatul mai fluid pentru clătite subțiri. În cazul umpluturii cu mere, amestecul de mere răzuite, zahăr și scorțișoară se călește ușor, se lasă să se răcească, apoi se adaugă în clătite.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră

DESERT

Tarte savuroase cu piersici și brânză de capră

Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un exemplu de eleganță și simplitate, perfecte pentru orice ocazie de vară. Pregătite cu ușurință cu o seară înainte, ele își păstrează savoarea și prospețimea până la momentul servirii.