Image 1
Image 2

REȚETA DIN BUCOVINA

Clătite bucovinene cu ciuperci și pui

Aceasta reteta am preluat-o inca de la o soacra gospodina, de data asta a surorii mele. Doamne, si ce clatite face dna Rodica... stiu soacrele astea ce e bun, simplu, ieftin si fantastic de gustos!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O ceapă, o lingură de unt, o cutie de conservă de ciuperci, un piept de pui fiert, un pahar de vin alb sec, o legătură de mărar, 7 ouă, 200 g de smântână, cașcaval, puțin ulei pentru prepararea clătitelor, sare și piper după gust

Mod de preparare:

Se fac clătite din 4 ouă, lapte și făină. Umplutura se prepară astfel: se călește ceapa tăiată mărunt cu untul, timp de 5 minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, cu tot cu zeamă de la conservă, pieptul de pui tăiat tot mărunt, vinul, un vîrf de cuțit de piper, o linguriță sare și se lasă să fiarbă la foc mic, până scade zeama de tot. Se fierb 2 ouă, albușul se taie mărunt și se adaugă la compoziție, iar gălbenușul se pasează. După ce compoziția s-a răcit un pic, se adaugă smântâna, mărarul tăiat mărunt și un ou crud, amestecându-se bine. Cu această umplutură se umplu foile de clătite. Se unge un vas antiaderent cu unt, se așază clătitele una lângă altă, ungându-se fiecare cu smântână. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, apoi, deasupra se presară cașcaval ras și se mai mai lasă să se coacă, până când cașcavalul începe să se rumenească.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

Pulpe de pui cu dovleac și smântână

Această rețetă combină pieptul sau pulpele de pui suculente cu dulceața dovleacului copt, îmbogățită cu smântână cremoasă și aromatizată cu mărar proaspăt. Este un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase de toamnă.