Image 1
Image 2

Ciorbă pescărească la ceaun

Ciorba pescareasca
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorba pescareasca
Ciorba pescareasca

Ingrediente (pentru 8-10 porţii):

– 2,5-3 kg de peşte curăţat

– 300 g de pastă de tomate (sau un litru de bulion)

– 2 cepe

– doi ardei graşi

– ulei

– sare, piper, boia de ardei iute

– bază pentru mâncăruri

– verdeţuri după gust (pătrunjel, mărar, leoştean)

– ardei iute le servire

Mod de preparare:

Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă un ardei, la fel şi acesta mărunţit, apoi circa 1/3 din cantitatea de de peşte, se căleşte bine-bine, se presare cu boia de ardei iute (după gust), apoi se stinge cu apă, se condimentează şi se fierbe, până când totul devine o pastă.

Se adaugă pasta de tomete, circa 2,5-3 l de apă, cel de al doilea ardei feliat, se mai condimentează după gust, iar când compoziţia începe să fiarbă, se adaugă restul de 2/3 de peşte, tăiate în bucăţi mai mari şi se mai fierbe circa 10 minute.

Se serveşte fierbinte, cu verdeţuri, sau cu ardei iute, eventual cu ardei iute murat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ANSP recomandă: Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

ANSP recomandă evitarea excesului alimentar și respectarea practicilor de siguranță alimentară în timpul Sărbătorilor Pascale, oferind sfaturi pentru o tranziție sănătoasă de la dieta vegetariană la cea animalieră și subliniind importanța alegerii și preparării corecte a produselor tradiționale.

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.