Image 1
Image 2

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente necesare: o varza de aproximativ un kilogram, 200 grame de carne afumata sau oase, o ceasca de smantana, condimente

 

Modul de preparare: varza se taie marunt, la fel si afumatura. Dupa ce a fost bine spalata si desarata, afumatura se pune la fiert in apa putina. In functie de preferinta se poate arunca prima apa, dupa care se repune la fiert. Cand afumatura este fiarta aproape de tot se adauga varza si se lasa impreuna la fiert. Se condimenteaza dupa gust. Dupa luarea de pe foc se poate consuma cu sau fara adaos de smantana.

 

Pofta bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.