Image 1
Image 2

Ciorbă de ștevie cu smântână

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O farfurie adâncă plină cu frunze de ștevie, o ceapă, un morcov, un pătrunjel, o jumătate de țelină, borș, o jumătate de cană de smântână, un gălbenuș de ou, sare – după gust.

Mod de preparare:

Se alege și se spală bine ștevia. Separat, se călesc în ulei toate zarzavaturile tăiate mărunt, apoi se stinge cu un litru de apă și se lasă să fiarbă. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte, se adaugă ștevia tăiată fâșii de circa câte un deget și se acrește cu borșul fiert separat. Dacă nu vi se pare prea acru, împreună cu ștevia puteți pune la fiert și un pumn de măcriș curățat și tăiat. Se potrivește de sare și se drege ciorba cu smântână și gălbenușul de ou. Exact la fel se procedează și dacă eventual doriți să preparați o ciorbă de lobodă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.