Image 1
Image 2

Ciorbă de ciuperci cu bulion

Ciorba de ciuperci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorba de ciuperci
Ciorba de ciuperci

Ingrediente:

– 300 g de ciupeci proaspete (sau o conservă de ciuperci cu o cantitate echivalentă de masă solidă),

– 4-500 g zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, ţelină, gulie),

– 100-150 g mazăre verde boabe (proaspătă sau congelată),

– 2 bucăţi de cartofi,

– eventual 3-4 inflorescenţe de conopidă sau broccoli,

– o ceapă,

– un ardei gras,

– 500 ml bulion,

– sare,

– piper,

– boia de ardei,

– ulei,

– leuştean,

– tăiţei pentru supă sau găluşte.

Mod de preparare:

Ceapa curăţată şi mărunţită, împreună cu arediul gras tăiat mărunt se căleşte în câteva linguri de ulei. Se adaugă ciupercile tăiate bucăţi, se călesc şi acestea, după care se presară cu boia de ardei şi se sting cu apă. Zarzavaturile se taie cubuleţe mici şi împreună cu mazărea verde se pun în supă. Se condimentează după gust, se adaugă leuşteanul (1-2 fire, sau o lingură bună de leuştean uscat), puţin mai târziu şi cartofii tăiaţi cubuleţe, apoi bulionul şi peste câteva minute şi conopida (dacă aveţi acasă). Când mai sunt vreo 10 minute până când toate ingredientele vor fi fierte se adaugă şi tăiţeii sau găluştele. Se poate servi cu smântână, sau cu ardei iute.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.

Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.

CONSERVE PE IARNĂ

Zarzavat pentru ciorbe, la borcan (tocătură)

Zarzavat de legume pentru iarnă– aromat, gustos, cu texturi și arome ce se îmbină perfect, rețeta simplă, naturală, fără conservanți. Putem spune că facem și economie la bugetul casei realizând zarvat pentru ciorbe la borcan, căci vara toate aceste legume sunt mult mai ieftine, fiind în plin sezon. În plus, când ai în grădina proprie o mulțime de legume și verdețuri, nu ar fi păcat să nu profiți de faptul că sunt naturale și sunt crescute cu dragoste?