Image 1
Image 2
Chifteluţe de cartofi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Chifteluţe de cartofi
Chifteluţe de cartofi

Alimentele şi cantităţile pentru 5 porţii: 750 gr. cartofi, 1 ou, 75 gr. făină, 150 ml. ulei, 15 gr. sare, 125 ml smântână, 125 gr. caşcaval.

Mod de pregătire: se curăţă cartofii cruzi de coajă şi se dau prin răzătoare. Se amestecă împreună cu făcina, oul şi sarea, iar compoziţia sub formă de chiftele se reumeneşte în uleiul încins. Se servesc cu smântână şi caşcaval ras pe deasupra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.