Image 1
Image 2

REȚETE TRADIȚIONALE DE PAȘTE

Caș de ouă

Cașul de ouă se prepară de Paști, se servește împreună cu șuncă și cozonac, are origine ungurească, mai exact din zona estică, în partea vestică a țării nu e cunoscută rețeta…. Sunt 2 tipuri de caș galben din ouă: sărat sau dulce. Cel sărat se face din ouă, lapte, sare și anumite condimente (piper, chimen). Cel dulce conține ouă, lapte, un pic de sare, zahăr vanilie și coajă rasă de lămâie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:
1 litru de lapte 3,5% grasime,

10 oua,

4 linguri de zahar,

3-4 batoane de scortisoara,

2 plicuri de zahar vanilat,

putina sare si se mai pot adauga stafide sau bucati de nuci, dupa gust.

Mod de preparare:

Laptele, cu bucatile de scortisoara si cu foarte putina sare se pune la fiert, la foc mic. Se bat ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat, se toarna in laptele caldut si se fierbe amestecand in continuu, pana cand cancepe sa formeze cocoloase. Cand bucatile prinse sunt de marimea unor nuci, se scot betele de scortisoara, daca folositi, se adauga stafidele, sau nucile, se mai amesteca putin si se toarna intr-un tifon asezat in prealabil in strecuratoare, iar tifonul se leaga, ca pentru o branza. Casul se stoarce bine, cat timp e fierbinte, apoi se mai lasa atarnat, sa se scurga 3-4 ore. Cand se scoate din tifon, se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt se pune in cuptor fierbinte si se coace 7-8 minute, pana cand pe suprafata sa se formeaza o crusta, ca la cascaval. Nu se arunca nici zerul ce ramane, si aceasta se poate consuma, are un gust foarte placut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.