Image 1
Image 2

Cartofi gratinați domnești

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg cartofi, 9 ouă, 300 g cârnați de casă afumați (sau bacon), 100 g cașcaval afumat, feliat subțire, 100 g cașcaval răzuit, 500 g de smântână, o lingură de ulei de măsline, ulei pentru prăjit cârnații, sare.

Mod de preparare:

Cartofii întregi, curățați, și ouăle se fierb în apă sărată, bineînțeles în vase separate, iar după ce se răcesc ouăle se curăță de coajă. Cârnații feliați se prăjesc puțin în ulei, se scot din grăsime, se scurg, apoi toate acestea se împart în câte trei. Fundul unui vas termorezistent se unge cu uleiul de măsline, se feliază prima treime de cartofi, astfel încât feliile să se așeze într-un strat uniform, puțină sare, apoi se feliază și primele 3 ouă, se așează peste ele o treime din cârnați, după care se acoperă cu jumătatea cașcavalului afumat și cu două linguri de smântână. Toată operațiunea se repetă încă de două ori, doar că ultimul strat nu se mai acoperă cu cașcaval afumat. Toată smântâna rămasă se toarnă peste mâncare, apoi se dă la cuptor. Când începe să prindă o culoare aurie se presară deasupra și cașcavalul răzuit, apoi se mai lasă la cuptor până când acesta se topește.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Prăjitură de casă cu căpşuni

DESERT

Prăjitură de casă cu căpşuni

Această rețetă transformă prăjitura cu căpșuni într-un desert delicios, combinând căpșunile cu ouă, zahăr și făină pentru un gust bogat și o textură ușoară.