Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg de ficat de porc, 1 kg de organe de la porc (plămâni, rinichi, inimă etc.), 500 g de gușă de porc, cărnoasă, 2-300 g carne de porc, sau limbă, 200 g untură de porc, 2-300 g de orez, 2 cepe mari, sare, piper, măghiran, circa 5-6 m intestine de porc bine curățate.

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă cu puțină sare, se strecoară, se întinde pe o față de masă curată și se lasă 2-3 ore să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în untură. Ficatul, organele, carnea și gușa se fierb, și apoi se macină. Se adaugă ceapa călită și condimentele, după gust, se amestecă bine, apoi se adaugă și orezul. Se amestecă cu grijă, pentru a nu sfărâma boabele de orez. Se mai gustă o dată și se mai condimentează, dacă e nevoie. Se pune compoziția în aparatul de umplut cârnați, se unge țeava de umplut cu puțin ulei, și se trage un fir de intestin pe el. Caltaboșul se umple încet, și se leagă toate capetele. Firele gata umplute se așează în tifon și se opărește, cu grijă, să nu crape. După răcire se poate servi așa cum e, sau prăjit, cu, sau fără garnitură. Este ideal cu varză murată, crudă, sau călită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Ciorba de miel aromată cu tarhon

Această rețetă, cu origini în Ungaria și Ardeal, este o alegere populară pentru masa de Paște, grație combinației armonioase între gustul delicat al cărnii de miel și aroma distinctivă a tarhonului.