Image 1
Image 2

Budincă de dovlecei la cuptor

Budincă de dovlecei la cuptor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Budincă de dovlecei la cuptor

Ieftină, gustoasă şi uşor de preparat!

Ingrediente pentru 4 portii:

– 4-5 dovlecei mijlocii
– 1 lingură făină
– 100 g. smântână
– 200 g. şuncă presată
– 200 g. telemea de oaie
– 2 ouă
– 1 legatură ceapă verde
– 1 legatură de mărar
– sare, piper
– 20 g. unt
– 1 lingură pesmet

Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă câteva clocote, doar cât sa se inmoaie puţin. Se scurg şi când s-au răcit puţin se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă făina şi se amestecă bine, după care pe rând  smântâna, şunca, tăiata cubuleţe, brânza rasă, ceapa verde, tăiată inele şi mărarul tocat mărunt.

Se bat ouăle şi se adaugă la compoziţie, se sărează, piperează şi se rastoarnă într-un vas termorezistent (un vas de jena) uns cu unt şi tapetat cu pesmet.Dacă compoziţia vi se pare prea apoasă, adaugati-i o lingură de pesmet inainte de a o da la cuptor 😉

Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit (180 grade), 25-30 de minute:
Se taie în bucăţi de 4-5 cm. şi se serveşte cu roşii si ardei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

Pate de pește cu ceapă verde

APERITIVE

Pate de pește cu ceapă verde

Această pastă de pește este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită sau ca umplutură pentru sandvișuri. Ușor de preparat și delicioasă, reprezintă o opțiune excelentă pentru un mic dejun sățios sau un aperitiv rapid pentru oaspeți.