Image 1
Image 2

Budincă de cartofi cu smântână

Budincă de cartofi cu smântână
Budincă de cartofi cu smântână
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Budincă de cartofi cu smântână
Budincă de cartofi cu smântână

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 gr. de cartofi, 5 ouă, 100 gr. brânză telemea, 50 gr. unt sau margarină, 150 gr. caşcaval, 30 gr. pesmet, 150 gr, smântână, sare, piper.

Mod de pregătire: se spală cartofii, se fierb şi se curăţă de coajă. Apoi se trec prin maşina de tocat sau pe răzătoarea mare după care se amestecă bine cu gălbenuşurile puse pe rând, sarea, piperul, brânza telemea rasă, albuşurile bătute spumă, untul sau margarina şi caşcavalul ras. Se pune compoziţia la copt, într-o tavă unsă cu unt şi tapeptată cu pesmet, în cuptorul bine încins. Se serveşte caldă cu smântână deasupra.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.