Image 1
Image 2

Budincă de caramel – reţeta bunicii

Budinca de caramel
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Budinca de caramel
Budinca de caramel

Ingrediente:

– 400 g lapte,

– 4 linguri zahar,

– 25 g amidon alimentar

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul până când va deveni brun-aurie, complet lichidă. Se stinge zahărul cu lapte fierbinte. Se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se scot câteva linguri de lapte caramelizat şi se lasă să se răcească. Amidonul se amestecă cu o linguriţă de zahăr şi se dizolvă cu laptele caramelizat răcit. Se toarnă amidonul dizolvat în oală şi se amestecă cu un tel până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi toarnă în cupe, sau în boluri. Se ţine 2-3 ore la frigider, iar înainte de servire se ornează cu frişcă, stafide, ciocolată, biscuiţi, pişcot pentru copii, diverse fructe, sau chiar cu câteva boabe de cafea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ANSP recomandă: Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

ANSP recomandă evitarea excesului alimentar și respectarea practicilor de siguranță alimentară în timpul Sărbătorilor Pascale, oferind sfaturi pentru o tranziție sănătoasă de la dieta vegetariană la cea animalieră și subliniind importanța alegerii și preparării corecte a produselor tradiționale.

Hønsekødssuppe ,supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, sau supa daneză de pui, este un fel de mâncare reconfortant, completat cu legume, chiftele mici și găluște, toate pline de arome proaspete de ierburi. Iată cum poți prepara această supă tradițională daneză acasă: