Image 1
Image 2

Budincă de brânză cu gem, compot sau ciocolată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

250 g de brânză dulce, cremoasă de vacă, 200 ml de lapte, 1/2 budincă de frișcă, circa 20 g de unt, o lingură de frișcă pentru gătit, gălbenușul unui ou, 3 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, un borcan de gem sau compot de căpșuni, zmeură, cireșe sau coacăze roșii, eventual cremă de ciocolată, sau fructe proaspete în gelatină.

Mod de preparare:

Se prepară budinca după rețeta de pe ambalaj, doar cantitatea de lapte și de zahăr vor fi cele menționate mai sus, apoi se răcește amestecând. Brânza se sfărâmă, se amestecă cu untul, frișca, gălbenușul și zahărul vanilat, apoi se adaugă și budinca și se amestecă cu un blender (sau cu mixerul la turație mare), până când se obține o compoziție omogenă, păstoasă, aproape spumoasă. Se așează în cupe sau boluri, fie stratificat cu gemul, compotul, ciocolata, sau fructele proaspete, peste care se toarnă siropul cu gelatină, fie doar ornat cu acestea, după care se ține o oră – două la frigider. La servire se mai poate orna cu spumă de frișcă, frunză de mentă, ciocolată răzuită, sau chiar cu fructe proaspete.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Tort ieftin, de sezon

Rețeta combină un blat de pișcot, budincă de vanilie și un strat de căpșuni în gelatină, creând un desert rafinat și aromat, ideal pentru orice ocazie.

CARTOFI DELICIOȘI

Cartofi zdrobiți cu ceapă verde și brânză

Să vă spun cât sunt de delicioși? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele! Și nu doar atât, acești cartofi zdrobiți la cuptor au și o textură absolut senzațională, cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos! În timp ce se coc, bucătăria se umple de un parfum irezistibil. Familionul pofticios nu stă degeaba în acest timp, nuuu! Roiesc toți pe lângă cuptor, cercetând cu nerăbdare prin ușa acestuia, în așteptarea momentului în care vor înfuleca din cartofii fierbinți.

DELICATESE CULINARĂ

Salată beouf cu ton

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.