Image 1
Image 2
borş românesc cu carne
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

borş românesc cu carne
borş românesc cu carne

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 600 grame carne de vacă (piept),  500 gr. oase cu măduvă, 100 gr. morcovi, 150 gr. ceapă, 300 gr. varză crudă, 200 gr. sfeclă roşie, 300gr.roşii, 20 gr. mărar, 200 gr. smântână, 80 gr. pătrnjel rădăcina, 80 gr. păstârnac, 80 gr. ţelină rădăcină, 300 grame cartofi, 15 gr. sare, 500 ml borş, 3 gr. piper, 30 gr. pătrunjel frunze, 30 gr. leuştean.

Mod de pregătire: se curăţă carnea de pieliţe, se taie, se spală şi împreună cu oasele (sparte) se pune la fiert într-un litru de apă spumuindu-se cu atenţie. Se adaugă zarzavatul tăiat felii (morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina, păstârnacul, sfecla) ceapa solzişori, iar varză fideluţă. Separat se opăresc roşiile. Se fierbe borşul împreună cu o ceapă tocată mărunt. Se scoate zarzavatul fiert (după circa 3, 1/2 ore) şi se introduc: borşul, roşiile trecute prin sită şi cartofii tăiaţi rondele. Se adaugă sarea şi piperul boabe. Într-un castron se amestecă pătrunjelul (frunze) leuşteanul şi mărarul tocate fine, cu smântâna, turnându-se deasupra borşul fierbinte.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.