Image 1
Image 2
Bezele
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Bezele
Bezele

Acesta este un desert la care cantitatea de materie prima nu conteaza, doar proportia in care se foloseste.

Ingrediente:

Componentele de baza sunt albusul de ou si zaharul. La fiecare de albus este nevoie de 50 g de zahar. Mai este necesara (foarte) putina sare, 2-3 picaturi de otet sau zeama de lamaie. Se pot folosi coloranti alimentari, respectiv esente de fructe, vanilie, sau migdale.

Mod de preparare:

Albusul se bate cu mixerul la turatie medie, se adauga celelalte componente si cu mixerul pe turatie mare se bate spuma tare. Pe o tava captusita cu hartie de copt, cu ajutorul unei lingurite, sau cu saculetul de ornat se pot crea cele mai diverse forme. Se aseaza in cuptorul preincalzit si se coace circa 45 minute la 120 grade C. Dupa ce se stinge focul, mai lasam cateva minute bezelele la cuptor, cu usa cuptorului intredeschisa.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

chiftelute de vinete

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.