Image 1
Image 2

Baclava cu mere și nuci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

0,5 kg de nuci, două linguri zahăr, trei linguri miere, 50 g de vodcă, 1,5 kg de mere, 100 g de stafide, 6 linguri zahăr, 50 g de coniac,100 g de margarină, o lingură de făină, 0,5 kg de de aluat de foietaj (din comerț, sau preparat acasă, după preferință).

Mod de preparare:

Merele se curăță și se răzuiesc, se adaugă zahărul și stafidele, se călesc la foc mic. La sfârșit se pune coniacul. După gust, se mai pot pune o linguriță de cacao, un pliculeț de zahăr vanilat, câteva smochine uscate tocate mărunt, sau scorțișoară pudră. Se prăjesc ușor nucile, se pisează, se amestecă cu zahărul, cu mierea și cu vodca. Se unge tava cu margarină topită, se tapetează cu făină. Foietajul se împarte la trei. Se pune în tavă prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarină topită, apoi se toarnă merele călite. Se pune al doilea strat de foietaj uns cu margarină, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foietaj uns cu margarină. Cu un cuțit ascuțit, se taie plăcinta în porții potrivite. Se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 minute. Când este gata se pudrează cu zahăr.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.