Image 1
Image 2
Adrei umpluti cu ton
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrei umpluti cu ton
Adrei umpluti cu ton

Ingrediente:

2 ardei graşi;
pâine lăsată la uscat;
2 cutii de ton a câte 100 de grame;
3 fieluri anşoa;
3 linguri capere;
1 căţel mare de usturoi;
măsline verzi;
o roşie;
pătrunjel;
oregano;
pesmet;
sare;
lapte;
ulei de măsline.

Mod de preparare:

Se ia pâinea uscată şi se dă prin lapte, după care se stoarce. Apoi, se amestecă foarte bine cu tonul. Măslinele se taie rondele, iar roşiile se fac cubuleţe. Caperele, pătrunjelul, usturoiul, precum şi fileurile de anşoa se toacă mărunt. Toate aceste ingrediente se iau şi se amestecă cu tonul şi pâinea.
Odată cu finalizarea umpluturii, se iau ardeii şi se taie în două. După care se curăţă de seminţe şi filamente, se umplu cu compoziţia, se stropesc cu ulei şi se presară pesment deasupra.
Înainte de a aşeza ardeii în tavă, este bine să căptuşiţi tava cu hârtie de cuptor. Ardeii se fac la o temperatură medie şi constantă, până când se rumenesc.

Servire:

Ardeii umpuţi cu ton pot fi consumaţi când s-au răcit comlet, dar sunt foarte delicioşi şi călduţi. Este un fel de mâncare care se prepară rapid şi uşor, dar poate fi servit la un eveniment special.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.